Tim. Avonturen en bespiegelingen van een kater op leeftijd

Tim. Avonturen en bespiegelingen van een kater op leeftijd

Prometheus, okober 2015
Zes maanden voor zijn twintigste verjaardag besloot Tim een blog te beginnen, in de hoop anderen te bereiken. Openhartig en aanstekelijk schrijft hij over zijn leven van alledag. Hoe denkt hij over ouder worden? Wat vindt hij van de liefde? Als hij opnieuw mocht beginnen, wat zou hij dan anders doen? En praktisch: moet een dier meehelpen in de huishouding? Een enkele keer onthult hij ook iets over zijn beroerde jeugd, waaraan hij een angststoornis heeft overgehouden.
Tim leest geen kranten (al loopt hij er graag overheen) en van televisie kijken houdt hij niet. Toch heeft hij een goede kijk op de moderne mens, waarbij zijn milde directheid opvalt en verwarmt. Dat maakt hem een inspirational writer van niveau. Voor het boek zijn fragmenten uit zijn dagboeken en blogs bij elkaar gebracht om zijn autobiografie samen te stellen. Het resultaat is een heel pakket aan herinneringen, gedachten en meningen van een manpoes die het liefst met iedereen in gesprek gaat. Stoer, gevoelig en veel te optimistisch: dat is Tim.
Helaas is Tim er niet meer, maar gelukkig heeft hij zijn gedachten en gevoelens vastgelegd in dagboeken en blogs. Wie schrijft, die blijft.


Uit naam van de majesteit. Het leven van J.B. van Heutsz (1851-1924) Nota Geheim 1903 en de Atjeh-rel in 1908 Van Tim naar Bertje Melati van Java: Dochter van Indië Drabbe machine- en bedieningsonderdelen sins 1928 Ultimate budo Tien gouden regels Tim Avonturen en bespiegelingen van een kater op leeftijd Johannes Pa van der Steur (1865-1945) In Prigen waren wij gelukkig Bokser pur sang Lolle van Houten (1944-2008) Bogoriana (1890) door Annie Foore Fernand (1874) door Melati van Java Een huwelijk in Indië (1973) door Mina Kruseman Tien jaar Haagse Directe Boksgeschiedenis van de stad Wil je niet, wil je wel? Het geheugen van Indië Familie gebleven Zestig jaar de handen uit de mouwen Tien jaar OCW Verzamelde romans en verhalen van Lin Scholte Hart voor de stad. Dienst Stadsbeheer Den Haag De vrouw beslist Het nieuwe onbehagen Leven tussen kunst en krant Indië Ongekuist Dienst Vervoer & Ondersteuning "Somewhere in Indië" Moet Terug Privaat eigendom Vrouw verdwaald in een moderne wereld Reuma verrast je "Kijk in Kloppenburg!" Rebels binnen de regels Toekomst door Traditie Bloemlezing uit 25 jaar Meta Tobben in Indië