”Moet terug. Privaat Eigendom”

”Moet terug. Privaat Eigendom”

De roof, het zoekraken en de uiteindelijke terugkeer van de IAV-archieven
IIAV, 2003
ISBN 90-6981-015-8
Na ruim 63 jaren keerden de oudste archieven van het IIAV eindelijk terug. Begin 1940 roofden de Nazi's dozen vol uit het toenmalige IAV-archief, en daarmee begon een reis met mysterieuze etappes. Pas in maart 2003 keerden de archieven terug bij het huidige Internationaal Archief en Informatiecentrum voor de Vrouwenbeweging te Amsterdam. Waar zijn de archieven al die tijd geweest? Wat zat er eigenlijk in? En waarom zaten ze in akelige Russische dozen? Deze vragen worden beantwoord in het zeer rijk geïllustreerde "Moet terug. Privaat Eigendom."
Belangstelling? Mail ATRIA (Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis) voorheen het IIAV. Duur is het niet, ga maar eens kijken.


Uit naam van de majesteit. Het leven van J.B. van Heutsz (1851-1924) Nota Geheim 1903 en de Atjeh-rel in 1908 Van Tim naar Bertje Melati van Java: Dochter van Indië Drabbe machine- en bedieningsonderdelen sins 1928 Ultimate budo Tien gouden regels Tim Avonturen en bespiegelingen van een kater op leeftijd Johannes Pa van der Steur (1865-1945) In Prigen waren wij gelukkig Bokser pur sang Lolle van Houten (1944-2008) Bogoriana (1890) door Annie Foore Fernand (1874) door Melati van Java Een huwelijk in Indië (1973) door Mina Kruseman Tien jaar Haagse Directe Boksgeschiedenis van de stad Wil je niet, wil je wel? Het geheugen van Indië Familie gebleven Zestig jaar de handen uit de mouwen Tien jaar OCW Verzamelde romans en verhalen van Lin Scholte Hart voor de stad. Dienst Stadsbeheer Den Haag De vrouw beslist Het nieuwe onbehagen Leven tussen kunst en krant Indië Ongekuist Dienst Vervoer & Ondersteuning "Somewhere in Indië" Moet Terug Privaat eigendom Vrouw verdwaald in een moderne wereld Reuma verrast je "Kijk in Kloppenburg!" Rebels binnen de regels Toekomst door Traditie Bloemlezing uit 25 jaar Meta Tobben in Indië