Reuma verrast je. 75 jaar Nationaal Reumafonds en 25 jaar patiëntenemancipatie.

Reuma verrast je. 75 jaar Nationaal Reumafonds en 25 jaar pati?ntenemancipatie.

75 jaar Nationaal Reumafonds en 25 jaar patiëntenemancipatie Nationaal Reumafonds/Inmerc, 2001
ISBN 90-661-10-686
De Vereniging Nationaal Reumafonds zet zich al 75 jaar in voor degenen bij wie reuma is geconstateerd. Vanaf de oprichting in 1926 streeft zij naar verbetering van behandelmethoden, goede zorg voor patiënten en een kennis in grote kring van wat reumatische aandoeningen eigenlijk zijn. Deze driekwart eeuw is geboekstaafd in dit jubileumboek.
Maar Reuma verrast je is meer dan een geschiedenisverhaal. Het boek maakt de stand van zaken op in reumaland. Wetenschappelijk onderzoek, soorten reuma en behandelmethoden komen aan de orde. Daarbij hoort ook de emancipatie van reumapatiënten. Waren zij ooit alleen maar 'rheumatieklijders' die met kromme handen in de schoot hun stille pijn moesten doorleven, tegenwoordig manifesteren zij zich als zelfstandige mensen zelf keuzes maken betreffende hun veelal chronische ziekte.
Op het jubileumcongres van het jarige Reumafonds (26-09-2001) nam Koningin Beatrix het eerste exemplaar van het boek in ontvangst.
Meer weten? http://www.reumafonds.nl


Uit naam van de majesteit. Het leven van J.B. van Heutsz (1851-1924) Nota Geheim 1903 en de Atjeh-rel in 1908 Van Tim naar Bertje Melati van Java: Dochter van Indië Drabbe machine- en bedieningsonderdelen sins 1928 Ultimate budo Tien gouden regels Tim Avonturen en bespiegelingen van een kater op leeftijd Johannes Pa van der Steur (1865-1945) In Prigen waren wij gelukkig Bokser pur sang Lolle van Houten (1944-2008) Bogoriana (1890) door Annie Foore Fernand (1874) door Melati van Java Een huwelijk in Indië (1973) door Mina Kruseman Tien jaar Haagse Directe Boksgeschiedenis van de stad Wil je niet, wil je wel? Het geheugen van Indië Familie gebleven Zestig jaar de handen uit de mouwen Tien jaar OCW Verzamelde romans en verhalen van Lin Scholte Hart voor de stad. Dienst Stadsbeheer Den Haag De vrouw beslist Het nieuwe onbehagen Leven tussen kunst en krant Indië Ongekuist Dienst Vervoer & Ondersteuning "Somewhere in Indië" Moet Terug Privaat eigendom Vrouw verdwaald in een moderne wereld Reuma verrast je "Kijk in Kloppenburg!" Rebels binnen de regels Toekomst door Traditie Bloemlezing uit 25 jaar Meta Tobben in Indië